Természet és Kultúra egyben
Mexikó, a maja kultúra és természet, valamint Latin Amerika szerelmeseinek


Latin-Amerika

Ezen az oldalon általános leírást találhattok Latin Amerika olyan országairól, amelyek számunkra nagy kedvencek és ahová túrákat szervezünk illetve idegenvezetünk. Jelenleg Costa Rica az ahol élünk.., ill. konkrétan most nem, mert Magyarországon ragadtunk a vírus miatt, de Costa Rica lesz az az ország, ahol remélhetõleg meg tudjuk valósítani életünk egy nagy álmát. Több álmot valósítottunk már eddig is meg és ennek egy hosszú szakasza volt az, hogy Mexikóban éltünk és vittünk túrákat, 13 fél év, de 2éve már hogy fél lábbal Costa Ricában vagyunk, csak sajnos Covid beleszólt a számításainkba.. Vagyis Costa Rica lépett 1. helyre a listánkon és hamarosan ez az ország lesz a bázisunk..:-)

Latin Amerika, mint elnevezés azokra az országokra referál, amelyek Közép és Dél Amerikában vannak ill a karibi országok és Mexikó is ide tartozik, ahol az anyanyelv spanyol vagy portugál -vagyis latin nyelveket beszélnek. Ez nem egy földrajzi kifejezés. Persze van egy-két kivétel, mint Belíz, ami angol gyarmat volt, ezért angol a hivatalos nyelv is.. Persze, hogy milyen angol.. na az egy másik kérdés.. De amúgy is Belízt a mi besorolásunk alapján a maja országok közé soroltuk kultúrája miatt.. vagyis ebben a szekcióban nem lesz róla szó, csak azért említettem mint példát, mert földrajzilag Közép Amerikához tartozik, így az is Latin Amerika, de nem spanyol-portugál a nyelvük.

Vagyis Latin Amerika egy óriási és nagyon változatos, mind kultúrában, mind természetileg hihetetlen térséget jelent, melybõl mi itt kimazsoláztuk a legnagyobb kedvenceinket.. Na persze, sok van még ami kedvenc, de mindet ugye nem lehet.., válogatni kell és nem véletlenül lettek ezek az országok a ami listánkon a nyerõk. Ezt leírásainkból megtudjátok az egyes országok almenüpontjaira kattintva és akkor meg fogjátok érteni a mi szempontjainkat.
Lehet hogy a listánk majd bõvūl, Peru pl. nagyon nagy kihívás, de egyelõre ennyivel is beérjük. Persze ha vkit Peru erdekelne, csak szóljon, csodás túrákat tudunk oda is szervezni és idegenvezetni..

Velünk ne hagyományos túrákra készüljetek, hanem valami teljesen másra, hiszen tudjátok, a mi specialitásunk az, amit senki más nem csinál rajtunk kívül így Latin Amerikában, de valószínüleg máshol sem a Világban.:

TERMÉSZET ÉS KULTÚRA EGYBEN EGY IDEGENVEZETŐ-ZOOLÓGUS-NYELVÉSZ PÁRTÓL EREDETI ÉS EGYEDI MÓDON, CSALÁDIAS HANGULATBAN, KIS CSOPORTOKNAK, PRIVÁT TÁRSASÁGOKNAK 2 IN 1 HELYETT: ALL IN 2, VAGYIS:
MINDEN KETTŐBEN/KETTÖNKBEN/KETTÖNKKEL/KETTÖNKTŐL!:-)