Brazilia

A Pantanal

Nem egy szokványos helyszínre invitálunk Titeket.. Brazíliába, de nem ám Rióba, Sao Pauloba vagy más nagy városokba és a mindenki által ismert vagy bakancslistas Iguazu vizeseshez.., -bár ezek is jöhetnek utána...- és most még csak nem is az Amazonashoz.., hanem egy sokkal de sokkal izgalmasabb helyre... a Pantanalba.. Ez egy vízes élõhely, oriási folyók által uralt terület, ahol nem sokan élnek.., na mármint emberek.. az egy-két nagyobb városon kívül csak kisebb falvak vannak..., na és a TERMÉSZET!! A TERMÉSZET  maga csodálatos tájaival, az óriási folyamaival és a hihetetlenül gazdag élõvilágával.., legyen az növényvilág vagy állatvilág. Aki szereti a természetet, annak a Pantanal biztosan egy bakancslistás hely kell hogy legyen. Méghozzá legalabb annyira, mint a Galapagos szigetek Ecuadorban, Borneó Malajziában, Madagaszkár, Kenya/Tanzánia, Gambia, Dél Afrika vagy Tasmánia és Ausztrália na meg Pápua új Guinea... Vagyis természet és fõleg az állatok-növények imádói itt egy igazi földi paradicsomba kerülnek.:-)

Már szinte unalmasnak hanzik a szánkból, hogy ez is egy nagy kedvencünk, de mit csináljunk, így van.. a Pantanal szerelem volt 1. látásra nekünk mikor odamentünk. Azóta jónéhány túrát vittünk oda és nyugodt lélekkel állíthatjuk, hogy mindenki szuper elégedett volt és a legtöbben azt mondják, ez volt életük legjobb túrája.. Errol a túra leírások menüpont alatt írunk.

De, csak röviden, hogy mégis mire lehet e Világ csodájának számító hihetetlen gazdag élõvilágú régióban látni Braziliában, amirõl sokkal kevesebbet hallani, mint az Amazonas vidékérõl..

Nos, egy igen kényelmes hajókázós úton a Pantanal folyóin hihetetlen madár és állatvilágot figyelhetünk meg kényelmesen egy finom kávét vagy koktélt szürcsölgetve a hajón... De napi programokra is kimegyün kis csónakokban, ahonnan sokkal jobban megfigyelhetjük a kisebb csatornák menti õserdõk élõvilágát is.. És hogy mik ezek az állatok.. na végre erre is rátérek..:-)
jaguárok, ocelotok, sok féle majom, orias hangyászok -mondjuk ezeket a szárazföldön láthatjuk, nem a hajós részén a túrának-, oriás vidrák, anakodnak, krokik, sok-sok csodálatos madár, mint papagájok, tukánok.., csak hogy néhányat említsünk. persze a hihetetlen pillangókat sem felejthejük ki e felsorolásból, melyek olyan színekben pompáznak, hogy az szinte elképesztõ.., mint az egyik leglátványosabb faj a kék morpho..

Ez egy igazán izgalmas és gyönyörū túra.. , amit szinte nem lehet überelni és olyan élményt ad, ami keveseknek adatik meg, hogy olyan állatokat figyeljünk meg, melyekre máshol igen minimális az esély és ezt elfelejteni sosem lehet..!!:-)