Természet és Kultúra egyben
Mexikó, a maja kultúra és természet, valamint Latin Amerika szerelmeseinek


Kuba

Ki ne vágyott volna már ebbe az országba, amely visszarepíthet minket akár 50 évvel ezelöttre is!:-) 50 éves amerikai Cadillac-ek, Chevrolettek és a szovjet autógyártás csodái: a jó öreg Zsigák, Ladák, Moszkvicsok na és a kis cuki Polski Fiatok... mind mind együtt vannak itt és jól megférnek egymással békében.:-) De ha csak a csodás kókusz pálmás tengerpartokra, a finom kubai rumokra és koktélokra gondolunk egy-egy kellemes hotel medencéjében hūsölve.., nos.. gondolom, akkor is mindenki azonnal ugrásra készen máris indulna... Hát sajnos most neme zeket a zidõket éljük, de semmi sem tart örökké, még ez a szörnyū rossz Covid idōszak sem..

Havannaa, fōváros egy igazi kincs, bár az emberek vagy imádják vagy utálják. Hát persze hogy mi imádjuk, hiszen egyedülálló hangulata van, sáros, piszkos utcák, beszélgető, salsa zenére táncolgató emberek mindenhol, a régi autók és a hozzájuk remekül illő, a régi szép időkre emlékező koloniál épületek, amelyek nagy része mára már csak álmodozik a rég múlt időkről, már szinte mind befeketedett fallal tekintenek le a magasból, mégis, mindezek ellenére valami olyan különleges érzést adnak, amit nem sok helyen érezhetünk. Hemingway is élt itt és ő sem véletlenül választotta ezt a várost. Még most is megvan kedvenc "kocsmája" -étterme. De a régmúlt hangulatán kívül még sok szépet rejteget ez az ország is magában: a világon egyedül itt látható madarak, sőt mitöbb a világ legkisebb madara, egy kolibri faj is, ami csak is itt él, lápvidékek, a vinalesi völgy, barlangok, a Cayok – kis szigetek-, eldugott , romantikus tengerpartok és hozzá a kristálytiszta karibi türkiz tengervíz, ma is élő és a turistákat vonzó koloniál városok, az örökké mosolygós és vidám kubai emberek, akik szivaroznak és salsa táncot járnak az utcákon. De az utcakép jellegzetességéhez hozzátartozik még Che, a kubaiak és még sok nemzet hőse és kedvence és persze Fidel is a maga módján, akik szinte mindenhol felbukkanak, falra festve, táblákon, reklámokon híres mondásaikkal vagy egyszerűen csak rájuk emlékezve.. mint "Hasta la Victoria Siempre", "Viva Fidel"... És ez mind, mind Kuba különleges, egyedülálló hangulatát adja meg.

Gyertek velünk egy időutazásra és ismerjük meg együtt ezt az egyedülálló kultúrát és mi hozzá ízelítőt adunk még a természeti szépségeiből is!

Bővebb túra leírásunkat nézzétek meg a körutak menüpontunk alatt!