Természet és Kultúra egyben
Mexikó, a maja kultúra és természet, valamint Latin Amerika szerelmeseinek


Mexikó városból

Csillagtúrák Mexikó városból

Mexikó városból kiindulva is nagyon sok szép és érdekes helyre lehet eljutni 1-1napos programok által.
Ehhez arra van szükség, hogy a városban töltesetek 1-2 vagy akár néhány napot. Mi sajnos ott nem tudunk magyarul programokat ajánlani nektek, csak angolul vagy németül vegyes csoporthoz csatlakozván vagy akár privát túraként csak nektek.

Mi nem vagyunk épp városszeretõk, fõleg nem szeretjük az ilyen óriás városokat mint Mexico city, vagyis mexikói nevén, Ciudad Mexico, DF., de ha már ott vagytok és van néhány napotok nézzetek körbe arrafelé is.
Mexico city a Világ egyik legnagyobb városa, ha nem a legnagyobb a maga kb. 22-25mill. lakosával, vagyis több mint 2x-es lakosságù mint Magyarország teljessége. Elég hihetetlen szám, ugye? Ráadásul nem túl biztonságosnak mondható, ezért ajánljuk, hogy ne csak úgy magatok fedezzétel fel, kérjetek idegenvezetõt vagy teljes túrát tõlünk!

Nos, ha már ott vagytok és van néhány napotok, akkor azért érdemes elmenni megnézni a város központját, amit Zocalónak hínak, ahol találkoznak a régi azték fõváros Tenocsitlan romjai a spanyol hódítók által épített épuletekkel.
De vannak más érdekes részei is a nagyvárosnak, mint a Xochimilco negyed. Mindeképpen érdemes elmenni egy turára a Guadelupi szūz templomához, a teotichuacani régi piramis romvárost megnézni, mely a teotichuacani indián kultúrából maradt fent és itt találhatók Mexikó legmagasabb piramisai.. a Nap es Hold piramisok, a maguk kb 60méterével.

És ha van több napotok is, akkor mindeképpen el kell menni megnézni Pueblát, a templomok városát és Taxcot, az ezüst várost.

Persze, nekünk vannak olyan "rejtett" helyeink itt, ahová mi mindenképpen elmegyünk, ha a térségben vagyunk. Ez a Monarch -Király- lepkék telelési helye. Ezek a részek is Mexikó város környékén vannak, bár azért odébb és ezekhez eljutni túrázni kell és több éjszakát eltölteni egy-egy helyen, ahol ezek a csodás lepkék millió számban telelnek.

Jó összekötése ez itt is a kultúrának és természetnek.:-)

További részletekrõl érdeklõdjetek tõlünk emailben!

Köszönjük elõre is érdeklõdéseteket és várunk Titeket túránkon!