Természet és Kultúra egyben
Mexikó, a maja kultúra és természet, valamint Latin Amerika szerelmeseinek


Mexikó

Mi azt szoktuk mondani, hogy Mexikó a Világ egyik legjobb országa lehetne... deee, sajnos csak lehetne, mert ugyan minden adottsága megvan hozzá, ez nekik mégsem menne:-)

Lévén egy oriási ország – kb. 100 millió lakossal, legalább 20x akkora területtel mint Magyarország - avval a mentalitással ami nekik van, -amolyan igazi latinos, tudjátok, az a manana, manana, "Ejj de ráérünk arra még" stílusú-, bizony-bizony nehéz, nagyon nehéz, hogy minden olyan szép simán működjön, mint ahogy azt mi azt szeretnénk, meg talán ők is-:( Hát, nem németek vagy angolok az biztos, de ha azok lennének vagy olyanok, akkor már nem is akarnánk odamenni, nem lenne olyan érdekes és vicces. (persze nem mindig vicces a ráérős mentalitásuk, de jobb ha az ember így áll hozzá és igyekszik hidegvérét megőrizni, ami nem mindig könnyú, lévén mi európaiak..-)

Sajnos vannak gazdasági, politikai problémái is bőven, de evvel sincsenek egyedül és nektek, akik látogatóba utaztok ide, nem sokat kell foglalkoznotok vagz legalábbis nem túl sokat, hiszen nem ezért jöttök! Elég ha élvezitek azt a sok csodát, amit ez az igazán különleges ország tud kínálni, mert garantálhatjuk, hogy szátok tátva marad a látványtól.:-)

Mexikónak van mit kínálnia az biztos, óriási változatosság van itt, legyen az

TERMÉSZET VAGY KULTÚRA terén és attól függően mely részére látogattok el.

Mexikó egy igen különleges és szerencsés ország is sok szempontból, ahogy említettem a Világ egyik legjobb országa is lehetne, olyan adottságai vannak. Telis-tele van történelemmel, régi kultúrákkal, elhagyott ősi városokkal, különböző indián népekkel, koloniál városokkal, csodás természeti szépséggel. Igazán van nekik mindenük, még természeti kincsekben is igen gazdag ország és ott vannak az óriási hegyeik, vulkánjaik, tavaik, őserdeik, tengereik, köztük az elképesztően szép karibi tengerrel, aminek partján a híres cancuni és playa del carmeni üdülőhelyek is találhatók. Éa akkor még meg sem említettük a Világ 2. legnagyobb korallzátonyát, ami szintén végig fut a mexikói karibi partok mentén a Yucatan félszigetnél, ami aztán szépen halad tovább lefele Belizebe es így tovább...

Na és az izgalmakra vágyóknak itt vannak azok a bizonyos cenotek is, tavasbarlangok, amelyekről és persze minden másról is majd még bővebben írunk.

Nos, kedvcsinálásnak ennyit erről a színes és izgalmas országról, ha érdekel lépj tovább a menüpontokban és még rengeteg érdekességet tudhatsz meg a kedvenc országunról!

Mi elsősorban a Yucatan félszigetre és Chiapas államba kalauzolnánk el Titeket, mert az áll szívünkhöz a legközelebb.

S ha eljössz szívesen mesélünk még sokkal többet túráinkon méghozzá MAGYARÚL!!!

Hasta Luego Amigos vagy akar így is mondhatnánk Hasta la Vista Baby Mexikóban'.-:)